AON

Üzemszünet biztosítás

 

Egy termelő vállalat számára kiemelt fontosságú a vagyontárgyainak védelme, biztosítása. Ezen túlmenően kevesebben gondolnak a káreseményből eredő, az árbevételt érintő veszteségekre, annak ellenére, hogy az üzemszüneti veszteségek gyakran a tényleges vagyoni kár többszörösére is rúghatnak. Egy elemi vagy tűzkár esetén a legfontosabb az gyártás minél gyorsabb újraindítása, a termelési veszteségek elkerülése érdekében. Ez azonban sok esetben nem megoldható, ha egy (akár több) olyan gép vagy berendezés sérül, amely kulcsfontosságú az üzletmenet folytonosság szempontjából. A leggyakoribb ám koránt sem egyetlen kockázatkelési megoldás, ha biztosítást kötünk a kiesett bevételre. Amennyiben lehetséges a gyártás áthelyezése, akkor az ezzel kapcsolatban felmerülő költségek jelenthetnek komoly problémát, amelyre szintén létezik egyszerű és költséghatékony biztosítási megoldás.

A cél minden esetben az, hogy a vagyoni kárból eredő output veszteségeket csökkentsük, és a gyártás minél előbb a kárt megelőző módon folytatódjon. Vannak olyan esetek azonban, amikor a termelési veszteség nem a gyártóegységen belüli káresemény, hanem egy beszállítónál vagy a logisztikai műveletek során történik. Ebben az esetben a klasszikus biztosítási megoldások nem tudnak helytállni, annak ellenére, hogy – különösen a „just-in-time” beszállítások esetén – óriási veszteséget okozhatnak a vállalat számára. Pontos kockázatkezeléssel és a legújabb biztosítási termékkel, illetve ezek szoros együttműködésével ezek a veszteségek is átháríthatóak, csökkentve a vállalat kitettségét az egyre bonyolódó beszállítói láncoknak.

Az Aon, Magyarország és a világ vezető biztosítási tanácsadója optimális megoldásokat ajánl az üzemszünetből eredő veszteségek csökkentésére kockázatfelméréssel, több – akár külföldi – biztosító ajánlatainak versenyeztetésével illetve biztosítási és kárrendezési tanácsadással.

 

Kérjük további információkért keresse szakértőnket:

 

Zandler Gábor

vezető értékesítő

Tel:  (+36-1) 815-9871

Fax: (+36-1) 815-9807

gabor.zandler@aon.hu

Kapcsolatfelvétel Expand