AON

Építési, szerelési tevékenység

 

A megrendelőt, vagy a vállalkozót számtalan kötelezettség (tervezés, engedélyezés, megrendelések, szállítások, határidők, szerződéses kötelezettségek teljesítése, finanszírozó bank kapcsolatok, pénzügyi garanciák, előírt biztosítások, stb.), és felelősség terheli (a környező vagyontárgyakkal, a környezettel, a vállalkozók-, alvállalkozók személyi, vagyoni kockázatival kapcsolatban) a kivitelezési munkával összefüggésben. 

 

Teljes körű építés-szerelési kockázat elemzés és biztosítás kötése

 

A Megrendelő és/vagy a Vállalkozó egy projekt megvalósításával összefüggésben rendkívül bonyolult és nehéz környezetben működik. A kockázat kezeléssel és/vagy a biztosítással összefüggésben a különböző dokumentumok rendszerint (finanszírozó bank előírása, vállalkozási szerződés szövege, biztosítók vállalási hajlandósága, stb.), különböző szabályozásokat, feltételeket tartalmaznak. A Megrendelő és/vagy a Vállalkozó szembesül a kivitelezés során a vagyoni-, és a felelősségi kockázatokkal, akár a vállalkozási szerződésen belül, vagy azon kívül, ehhez járul még a kár következtében bekövetkező nyereségvesztés, ami további kockázatot jelenet a finanszírozó bankkal szembeni fizetési kötelezettség meghiúsulása miatt.

 

Az Aon ezeket a kockázatokat elemzi, megoldásokat ad a kockázatok kezelésére vonatkozóan.

 

Az Aon szolgáltatásai:

-         kockázatkezelés (Project Risk Management),

-         biztosítási szaktanácsadás a hitelszerződésekkel, (fő)vállalkozási szerződésekkel, biztosítási szerződésekkel kapcsolatban: pl. due diligence report, kockázat elemzés, risk mátrix, risk regiszter, szerződéses feltételek kialakítása,

-         biztosítási feltételek (CAR, EAR) projektre szabott kialakítása, biztosítások beszerzése (tenderezés, közbeszerzési eljárásban szaktanácsadás),

-         üzletmenet folytonosság elemzés az építési és üzemeltetési időszakra, üzemszüneti kockázatok elemzése,; szerelési-, (ALOP) és üzemeltetési üzemszünet (Business Interruption) biztosítások testre szabott kialakítása, biztosítások beszerzése.

 

A biztosítási fedezetet kiterjed:

-         a vagyoni károkra,

-         a felelősségi károkra harmadik féllel szemben

-         a nyereség vesztésre és a káridőszaki állandó költségekre,

és mindezt a projekt sajátosságának és a megvalósítás egyéni gyakorlatának megfelelően a biztosító feltételeit és előírásait is figyelembe véve.

 

Amennyiben az itt ismertetett szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, munkatársunk készséggel áll rendelkezésére.

Kérjük további információkért keresse szakértőnket:

 

Garaba Attila

üzletágvezető

Tel: (+36-1) 815-9894

Fax: (+36-1) 815-9807

attila.garaba@aon.hu

Kapcsolatfelvétel Expand