AON

Könyvvizsgálók szakmai felelőssége

 

A könyvelők szakmai felelősségbiztosítása azon kárigényeket térítheti, melyeket harmadik személy (jellemzően Ügyfél) támaszt a biztosítottal. A biztosítási fedezet kiterjed a hatóságok által ügyfelekre kivetett és igazolhatóan szakmai tevékenységgel kapcsolatos hibára visszavezethető bírságok megtérítésére és minden olyan eseményre ahol a szakmai hiba következtében az ügyfelet kár érte.

A fedezet sajátosságai közé tartozik, hogy az alapfedezet kiterjedhet a jogi védelem költségeire is (beleértve pl. bíróságon való megjelenés), még abban az esetben is, ha az adott kereset megalapozatlan, esetlegesen hamis. Térítheti a rágalmazással és becsületsértéssel kapcsolatban felmerülő károkat.

Az Aon, Magyarország és a világ vezető biztosítási tanácsadója optimális megoldásokat ajánl könyvelők, könyvvizsgálók, auditorok szakmai felelősség kockázataikkal kapcsolatos kérdéskörben kockázatfelméréssel, több – akár külföldi – biztosító ajánlatainak versenyeztetésével illetve biztosítási és kárrendezési tanácsadással.

Kérjük, hogy további információért keresse szakértőnket:


Kerekes István

értékesítési igazgató

Tel: (+36-1) 815-9833

Fax: (+36-1) 815-9807

istvan.kerekes@aon.hu

Kapcsolatfelvétel Expand