AON

Informatikusok szakmai felelőssége

 

Az IT szakmai felelősségbiztosítás azon kárigényeket téríti meg, melyeket harmadik személy (jellemzően Ügyfél) támaszt a szoftverfejlesztő, rendszerintegrátor illetve informatikai tanácsadóval szemben.

A fedezet sajátosságai közé tartozik, hogy az alapfedezet kiterjed a jogi védelem költségeire is (pl. bíróságon való megjelenés) még abban az esetben is, ha az adott kereset megalapozatlan, esetlegesen hamis. Térítheti a rágalmazással és becsületsértéssel kapcsolatban felmerülő károkat valamint azon számítástechnikai dokumentumok, feljegyzések nyilvántartások pótlását, melykért maga a Biztosított felelős.

A vállalkozások számára részletes kockázat-elbírálás követően kerül egyedi biztosítási díj kialakításra. Az alkalmazott díj a társaság pénzügyi helyzetétől, tevékenységétől az igényelt limitektől és fedezeti körtől is függ.

Az Aon, Magyarország és a világ vezető biztosítási tanácsadója optimális megoldásokat ajánl az informatikusok szakmai felelősség kockázataival kapcsolatos kérdéskörben kockázatfelméréssel, több – akár külföldi – biztosító ajánlatainak versenyeztetésével illetve biztosítási és kárrendezési tanácsadással.


Kérjük, hogy további információért keresse szakértőnket:


Kerekes István

értékesítési igazgató

Tel: (+36-1) 815-9833

Fax: (+36-1) 815-9807

istvan.kerekes@aon.hu


Kapcsolatfelvétel Expand