AON

Ügyvédek szakmai felelőssége

 

Az ügyvédek szakmai felelősségét Magyarországon is törvény szabályozza és kötelezően előírja a szakmai felelősségbiztosítást.

2012 január 1.-től a kártérítési limit – választás szerint – a.) 8 Mió Ft/kár és 16 Mió Ft/év vagy b.) 16 Mió Ft/kár és 32 Mió Ft/év vagy c.) 24 Mió Ft/kár és 50 Mió Ft/év. Az alap ügyvéd szakmai felelősségbiztosítást biztosítást megkötheti a www.ugyvedbiztositas.hu honlapunkon is.

A fenti limitek azonban nem nyújtanak elegendő fedezetet olyan Ügyvédi Társaságoknak, akiknek nemzetközi hátterű, multinacionális ügyfeleik vannak illetve szerzői, versenyjogi, gazdasági jogi, pénzügyi jogi vagy társasági jogi területen működnek.Ezeknek az Ügyvédeknek testre szabott, tevékenységi körüknek megfelelő szakmai felelősségbiztosítási fedezetre van szükségük, lényegesen magasabb kártérítési limitekkel.

Az Aon, Magyarország és a világ vezető biztosítási tanácsadója optimális megoldásokat ajánl az ügyvédek szakmai felelősség kockázataival kapcsolatos kérdéskörben kockázatfelméréssel, több – akár külföldi – biztosító ajánlatainak versenyeztetésével illetve biztosítási és kárrendezési tanácsadással.

Kiegészítő biztosításra ajánlatot kérhet illetve meg is kötheti azt online a www.aonbiztositasok.hu/buk honlapon vagy egyedi igények esetén keresse szakértőinket:


 

Várnagyi Marcell

ügyfélkezelő

Tel: (+36-1) 815-9829

Fax: (+36-1) 815-9807

marcell.varnagyi@aon.hu

Kapcsolatfelvétel Expand